Potrivit unui comunicat al MapN transmis, luni, prin executarea zborurilor in comun cu partenerul american, exercitiul are ca obiectiv exersarea tacticilor, tehnicilor si procedurilor standard asociate operatiilor aeriene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Baza 71 Aeriana Campia Turzii gazduieste exercitiul bilateral romano-american Dacian Warhawk. La exercitiu participa aproximativ 200 de militari romani, piloti si personal tehnic, cu sase aeronave MiG-21 LanceR si patru elicoptere IAR-330 (SOCAT si MEDEVAC) apartinand Bazei 71 Aeriene si aproximativ 250 de militari americani, cu sase aeronave F-16 si tehnica de deservire aferenta, apartinand Fortelor Aeriene Americane dislocate in Europa”, se arata in documentul citat.

Potrivit aceleiasi surse, prin executarea zborurilor in comun cu partenerul american, exercitiul are ca obiectiv principal exersarea tacticilor, tehnicilor si procedurilor standard asociate operatiilor aeriene, pentru cresterea interoperabilitatii si a capacitatii de desfasurare de operatiuni intrunite.