Exista diferite metode prin care mecanicii auto incearca sa isi insele clientii

Chiar daca calitatea serviciilor din service-uri s-a imbuntatit simtitor in ultimii ani, asta nu iseamna ca inca nu poti fi furat sau pacalit in aceste service-uri. Aceasta imbunatatire s-a datorat in special atentiei sporite acordate de catre importatorii romani de masini auto, seviciilor post-vanzare,dupa ce criza auto a scazut numarul masinilor cumparate.
 
Pentru a nu fi furat, in primul rand trebuie sa alegeti un service in care va este posibila vizualizarea operatiunilor, chiar daca printr-un geam. Asa vei putea fi la curent cu toata actiunea care se desfasoara asupra masinii tale. Astfel, daca tu esti cel care duce un flacon de ulei pentru a-l schimba, vei putea fi sigur ca acesta chiar va fi schimbat si nu vor face cum fac multi mecanici, adica vor lasa doar o parte din ulei sa se scurga si vor complecta doar cu cel adus de tine, restul ramanand la ei.
La inlocuirea consumabilelor se inregistreaza cele mai multe furturi pentru ca acestea sunt activitatile care ii trimit pe cei mai multi la revizie. Din pacate, unii mecanici nu inlocuiesc aceste filtre chiar daca pe fisa scrie ca au facut acest lucru, ci doar le-au curatat si le-au montat la loc. In acest caz, poti sa iti marchezi cu markerul aceste consumabile si sa verifici daca acestea au fost schimbate imediat ce ai iest de la service.

Desi uneori esti prevazator si aduci consumabilele cumparate de tine pentru a fi sigur ca iti sunt schimbate, uneori sunt schimbate de mecanici cu piese la mana a doua pe care le monteaza pe masina ta iar cele noi le pastreaza ei. La fel ca si in cazul de mai sus, pot sa iti marchezi aceste consumabile si sa verifici imediat dupa ce ai iesit din service.

Cele mai costisitoare pentru buzunarul tau sunt acele greseli pe care mecanicii le fac uneori in mod intentionat si care tin de diagnosticarea gresita a problemelor masinilor. Aceste probleme sunt de obicei rezolvate in doua etape, pentru a reveni. In prima etapa sunt rezolvate doar anumite probleme si asigura clientul ca nu vor mai fi probleme dar evident, acestea apar in cel mai scurt timp iar la a doua vizita, sunt rezolvate si celelalte.
Reclame