cod-galben-ninsori

Miercuri, in vest si in nord-vest cerul va fi variabil si ar putea sa picure trecator doar la lasarea noptii. In rest, vor fi precipitatii pe arii mari, mai ales in jumatatea estica.

In Moldova vor predomina ninsorile, iar in Dobrogea, in Muntenia, in Transilvania vor fi precipitatii mixte, iar la munte va ninge. Vantul va atinge viteze de 55 – 65 de kilometri la ora in sud-est si la munte. Vom avea intre zero si 12 grade.

In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme inchisa si se vor semnala precipitatii mixte. Vantul se va inteti si va ajunge la rafala la 55 – 65 kilometri la ora. Maximele termice scad chiar si cu 5 grade Celsius in Calarasi.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim atmosfera mohorata si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla tare, iar termometrele scad cu 5-6 grade fata de marti.

In jumatatea nordica a Moldovei innorarile vor fi consistente si va ninge, iar la munte se pot depasi 15 litri pe metru patrat si se va depune strat nou de zapada. Vantul se va inteti in special la munte si va ajunge la rafala la 55 – 65 kilometri la ora. Maximele termice scad cu 6-7 grade fata de ziua trecuta.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta vreme mai buna si se va arata si soarele pentru scurte momente. Cateva ploi izolate pot sa apara pe inserat, iar maximele termice scad cu pana la 6-7 grade fata de marti.

Vreme placuta gasim si in vestul tarii. Soarele va fi destul de generos pe aici in prima parte a zilei. Spre seara se innoreaza, insa doar izolat pot sa vina cateva ploi slabe. Dupa pranz se vor inregistra cel mult 12 grade Celsius.

In centrul Romaniei asteptam multi nori si temperaturi in scadere. Va ninge in zonele estice, mai ales la munte, iar in rest sansele de precipitatii vor fi reduse. Vantul va sufla mai tare la munte, pe creste, unde va depasi la rafala 55 – 65 de kilometri la ora.

In sud-vestul tarii vremea va fi placuta, cu cer variabil si doar spre seara, e posibil sa cada precipitatii neinsemnate cantitativ. Maximele se opresc la 11 grade Celsius.

In sudul tarii, norii vor fi numerosi si se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie si lapovita. Temperaturile vor fi in scadere.

In Bucuresti, cerul va fi senin dimineata, insa norii se vor stringe teptat pe timpul zilei. Se vor semnala precipitatii slabe, mai ales ploi. Vremea va deveni rece pentru aceasta data, iar miercuri nu vom avea mai mult de 6 grade. La noapte vor fi precipitatii mixte, dar in cantitati mici. Vantul va sufla in general moderat si o sa scada in intensitate pe inserat.

La munte vor fi precipitatii pe arii extinse si vor predomina ninsorile. Mai bine va fi in masivele vestice unde ninsorile apar pe inserat. In celelalte masive cerul va fi acoperit de nori iar in Carpatii Orientali se vor acumula 15L/mp. Vantul, va creste in intensitate si va sufla tare pe creste.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILEJoi innorarile vor fi consistente. In sud si in sud-est vor fi precipitatii mixte, in nord si la munte vor predomina ninsorile, in rest va picura. Vineri, va ploua slab in sud, in centru si in est, iar sambata vremea va fi frumoasa. Tendinta va fi de incalzire.

Reclame