Trei romani au murit iar 18 au fost raniti intr-un accident rutier petrecut in Ungaria. Microbuzul in care aflau aceste persoane era stationat intr-o coloana, la intrarea pe autostada M5 din Ungaria, cu avariile aprinse. La un moment dat un autocamion a intrat in plin in coloana.

Cele 18 persoane ranite au fost transportate de urgenta la cinci spitale din zona. Cateva persoane sunt in stare foarte grava. Un avion militar urmeaza sa plece la Budapesta pentru un eventual transfer al pacientilor. In urma inestigatiilor s-a stabilit ca in total au fost ranite 33 de persoane dar aceste 18 sunt intr-o stare mult mai grava.

“Din primele informatii obtinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate si 18 persoane ranite. Se pare ca atat persoanele decedate, cat si cele ranite sunt cetateni romani. Ambasada Romaniei a intreprins de indata demersuri pe langa autoritatile statului de resedinta pentru a obtine informatii cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul Romaniei la Budapesta si atasatul de interne se afla în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autoritatilor ungare”, mentioneaza MAE.

Reclame