Romania are in prezent doar 646 kilometri de autostrada, dar guvernantii au facut planuri pentru dublarea retelei pana in 2018 si extinderea ei ulterioara. Insa nu toate judetele vor avea pe teritoriullor portiuni de autostrada.Autostrada_A7_Italia_01

Conform statisticilor Eurostat, in 2004 Romania avea doar 113 kilometri de autostrada, construita in perioada comunista, relateaza Mediafax

Cei aproape 650 de kilometri de autostrada de care dispunem la ora actuala strabat 13 din cele 41 de judete: Calarasi, Constanta, Timis, Cluj, Ilfov, Hunedoara, Arges, Alba, Giurgiu, Sibiu, Dambovita, Prahova si Arad.

Situatia nu se va schimba foarte mult in urmatorii ani, iar judetele Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Vaslui sau Caras-Severin vor continua sa ramana in afara retelei.

Guvernantii promit insa extinderea retelei de drumuri si autostrazi, astfel incat, daca planurile vor fi duse la indeplinire, la sfarsitul anului 2023 doar judetele Vaslui, Botosani si Ialomita vor ramane nestrabatute de sosele pe care se poate circula cu mare viteza.

Romania se afla pe ultimele locuri din acest punct de vedere, in topul clasamentului aflandu-se Spania si Germania, cu 16.000, respectiv 12.000 de kilometri de autostrada.