Dupa 10 minute: Dupa ce consumi o bautura energizanta, este nevoie de 10 minute pana cand cofeina ajunge in sange. Bataile inimii devin mai accelerate si presiunea arteriala creste.

Dupa 15-45 minute: Acesta este intervalul in care cofeina incepe sa isi faca efectul. Te vei simti alert pentru ca simulentele incep sa iti afecteze organismul. Devii nu doar mai concentrat, dar si mai agitat.

Dupa 30-50 minute: Dupa 50 de minute, organismul a absorbit toata cofeina din bautura energizanta, iar ficatul absoarbe si mai mult zahar in sange.

Dupa 1 ora: Corpul tau incepe sa resimta o criza de hipoglicemie, iar efectele cofeinei incep sa dispara, usor, usor. Incepi sa te simti obosit si iti pierzi din energie

Dupa 5-6 ore: Dupa aproape 6 ore de cand ai consumat un Red Bull, efectul cofeinei este la jumatate si mai ai cam 50% din substanta in sange.

Dupa 12-24 de ore: Dupa ce trece efectul cofeinei, incepi sa simti simptome ca dureri de cap, esti irascibil si poti sa ai probleme digestive, sa fii constipat.


Intre 7-12 zile
: Studiile au aratat ca acesta este intervalul de timp in care corpul devine tolerant cu cofeina. Adica, dupa acest interval, organismul se obisnuieste cu bautura energizanta, iar efectele nu mai sunt atat de puternice.

61704799

Reclame