Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (12:30), pe DN1 Ploieşti – Braşov,pe sensul de urcare, se circulă în coloană în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei (între Nistoreşti – Comarnic şi Sinaia – Buşteni), cu o viteză de aproximativ 20/30 de km/h.

Pentru a evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei, pot fi utilizate următoarele variante alternative:

–   către Braşov

  • DN1APloieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;

– către Sinaia

  • DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

În zona Bran – Moeciu se poate ajunge pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti şi în continuare pe DN73 Piteşti – Braşov, cu precizarea că peDN73Câmpulung – Piteşti se execută lucrări, iar în mai multe puncte se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat.

Pe A2 București – Constanța traficulrutier se desfăşoară fără probleme de fluenţă. Până la această oră, nu au fost semnalate blocaje sau coloane la staţia de taxare de la Feteşti.

Reamintim, totuşi, conducătorilor auto că prin staţia de taxare de la Feteşti se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prinSMS, la numărul 7577 – număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS (detalii pe site-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

Pe DN39 Mangalia – Agigea,traficul este intens mai ales în zona staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud şi Mangalia.

Poliţiştii  recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză şi să păstreze distanţa de siguranţă în mers. În situaţia în care coloanele de maşini încetinesc sau opresc brusc, le recomandăm, celor care le încheie, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze în timp util. De asemenea, reamintim că manevra de depăşire este interzisă pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.

Reclame