Un poliţist local din Piteşti a fost lovit cu pumnii şi picioarele, dar şi cu un levier de mai multe persoane, între care şi proprietarul unui TIR, după ce agentul a vrut să-l amendeze pe şoferul autovehiculului respectiv întrucât parcase neregulamentar.
Poliţistul local a spus că a văzut un TIR parcat pe domeniul public şi a oprit să-l amendeze pe şoferul acestuia, moment în care proprietarul autovehiculului şi alte persoane au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele, dar şi cu un levier, potrivit Mediafax.

„Eram de serviciu pe strada Depozitelor, am văzut un TIR parcat pe domeniul public, am oprit pentru a-l sancţiona pe şofer în zonă fiind indicator Oprire interzisă. Nu am apucat să stau de vorbă cu el că proprietarul TIR-ului a sărit la noi şi ne-a spus că nu avem ce căuta în acea zonă. I-am explicat că acel TIR e pe domeniu public, dar el a luat un levier, iar pe mine au sărit trei persoane, m-au împins, m-au lovit, m-au târât. Au dat cu pumnii, palmele şi picioarele, dar şi cu levierul. M-au lovit foarte rău. Nu mă aşteptam să se întâmple aşa ceva. Un alt şofer de TIR m-a ajutat şi le-a spus agresorilor să mă lase în pace să-mi fac datoria. Dar i-au rupt şi lui tricoul. Nu am mai avut asemenea incidente de şase ani şi jumătate de când lucrez”, a declarat polişistul Ionuţ Ion.

Persoanele care l-au lovit pe agent au fost duse l61382957a sediul Poliţiei Locale pentru audieri.

„Poliţistul a încercat să-i spună şoferului că a parcat neregulamentar, dar asupra lui a sărit proprietarul TIR-ului şi câţiva angajaţi care l-au luat la bătaie, iar primele date arată că agresorii erau beţi. Ulterior, poliţistul a reuşit să scape şi a ajuns la sediul instituţiei cu cămaşa ruptă, murdară de sânge şi lovit. Pentru loviri şi alte violenţe agresori riscă între 3 luni şi 2 ani de puşcărie, dar încadrarea juridică a agresiunilor provocate unui poliţist în exerciţiul funcţiunii urmează să fie realizate după emiterea certificatului medical al acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti, Bogdan Aristănţoiu.

Agentul agresat a fost transportat la spital.

Reclame