Comunitățile de români care lucrează în străinătate sunt tot mai scandalizate de cetățenii de etnie rromă, care nu scapă niciun prilej pentru a se da în spectacol comițând acte reprobabile și totodată, postând în mediul virtual diverse filmulețe prin care afișează incultură și lipsă de orice bun simț.Din 2005 până în prezent foarte mulți români plecați la muncă în Uniunea Europeană au fost surprinși de organele de ordine din mai multe țări furând bunuri și vandalizând aproape nestingheriți tot ce le-a ieșit în cale.

Pe You Tube circulă și acum o gamă de filmulețe postate fie de cameramani amatori,fie de diferite canale în care se regăsesc cetățeni români imortalizați în cele mai stâjenitoare ipostaze. Marea Britanie este se pare raiul hoților români care nu s-au sfiit să se filmeze chiar în timp ce se aflau la locul acțiunii. Nu de multe ori, cetățenii de etnie rromă au fost filmați în timp ce dansau manele cu cătușele la mâini, sau în timp ce furau fără prejudecată din supermarketurile britanice

Un filmuleț deosebit de sugestiv a fost postat cu câteva săptămâni în urmă pe You Tube de trei cetățeni de etnie rromă care, culmea nesimțirii s-au filmat cu telefoanele în timp ce furau în marketurile britanice. Filmulețul este unul destul de scurt și prezintă interiorul unui market englez în care se află și infractorii rromi. Acestia se dau în spectacol în fața  camerei telefonului mobil, furând cu dezinvoltură bunuri alimentare.

Protagonistul filmulețului este un cetățean român de origine rromă, care prin intermediul unui limbaj argotic descrie tehnica prin care se poate fura cu ușurință din orice magazin dacă în respectiva zi nu sunt observați de agenții de securitate din zonă. Alături de capul bandei se află alți doi cetățeni, care se amuză după fiecare replică rostită de hoț.

Paradoxal, astfel de cetățeni se află în libertate furând nestingheriți și nedescoperiți de nimeni.Ba mai mult nesimțirea și prostia de care dau dovadă postând astfel de filmulețe ridică serioase semne de întrebare asupra cenzurii mediului de socializare virtual. Să nu fi văzut nciun polițist filmulețul postat?

Reclame