Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, vineri, 21 august, reținerea, pe o durată de 24 de ore, a inculpatului Florin Făgețan și punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență. În cursul zilei se va sesiza și Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Bărbatul, a fost angajat al IPJ Alba, până în luna august a acestui an. Fapta pentru care este cercetat s-a petrecut în luna noiembrie 2013.

 Featured image

„În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii noiembrie 2013, inculpatul Florin Făgețan, agent de poliție din cadrul Poliției municipiului Blaj – Biroul de Investigații Criminale la data comiterii faptei, a pretins și primit de la o altă persoană, denunțător în prezenta cauză, suma de 450 euro pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Alba în scopul de a stabili un rezultat al alcoolemiei sub limita incidentă infracțiunii, în dosarul penal în care denunțătorul era cercetat pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice a unui autovehicul.

La data de 21.08.2015, inculpatul a încercat incheierea unei înțelegeri frauduloase cu denunțătorul privind restituirea sumei de bani pretinse și primite anterior.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare”, se arată în comunicatul procurorilor.

„Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.