Existenta a două Românii, cea a fraierilor abuzaţi de stat şi cea a şmecherilor care fac ce vor, se vede foarte bine în zona fiscală, unde zilnic se produce un abuz de drept incredibil. Statul şi băncile încalcă dreptul fundamental la proprietate şi principiul constituţional al egalităţii în faţa legii.

Este o situaţie care permite statului să aibă o poziţie abuzivă specifică regimurilor dictatoriale şi care nu este în vreun fel cenzurabilă în Justiţie, aşa cum trebuie să fie orice situaţie de acest fel într-o democraţie. Justiţia poate să constate doar post factum comiterea abuzului.

Aparent colateral, dar foarte important, este faptul că băncile acceptă violul şi participă la el, în defavoarea propriilor clienţi, deşi ar avea puterea financiară să se judece cu statul. Preferă să nu o facă din motive greu de înţeles, la nivel de principii. Probabil că au ceva de câştigat într-un fel sau altul, de la Finanţe, din moment ce îşi abuzează clienţii cot la cot cu Fiscul.

Putea exista, totuşi, o logică a acestei situaţii, dacă ANAF era la fel de agresiv sau chiar mai dur cu toţi cei care au averi uriaşe nejustificate. În cazul milionarilor analfabeţi sau al politicienilor corupţi, acelaşi ANAF este un amărât de pisicuţ total lipsit de putere.

ANAF, împreună cu toate băncile din România, poate viola în grup, chiar cu perversiuni, dreptul de proprietate al oricărui cetăţean din ţara asta şi pentru că instituţii ca Avocatul Poporului asistă pasive la această situaţie.

Mai mult chiar, autorităţile fiscale au dezvoltat un mod de operare în care contribuabilii sunt jecmăniţi aproape cu metodele interlopilor care percept taxe de protecţie sau cu şmecheriile cămătarilor care vânează orice motiv pentru a inventa tot felul de “penalităţi” ce duc în cele din urmă la încasarea unor sume exagerate.ANAF-new-logo

Ceea ce povestesc aici reprezintă o situaţie constată pe propria piele.

După ce am vorbit despre asta pe reţele sociale, am primit reacţii de la sute de români, care mi-au transmis că li s-a întâmplat şi lor.

Este vorba despre un mod de acţiune agresiv din partea statului împotriva cetăţenilor oneşti, aflat în contrast flagrant cu indiferenţa cu care acelaşi stat tratează clanurile interlope, mafioţii, milionarii analfabeti, maneliştii şi cam toate categoriile de şmecheri care sfidează România aproape zilnic cu un lux opulent inexplicabil.