Rețelele de traficanți de persoane fac sute de mii de euro pe spatele imigranților care vor să ajungă în Germania. Exodul din Siria și Orientul Mijlociu le-a adus profituri considerabile traficanților.

Un șofer român arestat în Germania ne-a spus cum operează aceste rețele de trafic internațional de persoane. Șoferii români sunt racolați de traficanți pe internet unde li se promit sume importante de bani. Șoferii sunt păcăliți de traficanți în privința riscurilor la care se expun, majoritatea fiind arestați de poliția austriacă și germană. Sumele de bani promise de traficanți îi fac pe oameni să uite de riscuri.

Șoferii români sunt duși în Capitala Ungariei, Budapesta. Românii sunt cazați la hotel și așteaptă până traficanții pregătesc transportul. Șoferul român arestat vorbește despre liderii grupării ca fiind doi frați arabi vorbitori de limbă italiană. Cei doi arabi au legături cu grupările criminale italiene, spune șoferul român. Capul rețelei era Ali, unul din cei doi frați, iar de racolarea șoferilor se ocupa un cetățean român.

”Odată ajunși în Budapesta ne aștepta un român. Era din moldova, un băiat tânăr, eu credeam că el e șeful, dar nu era așa. El se ocupa de noi, de cazare, mâncare și mașini. Am stat, am mâncat, după care primește un telefon și zice că o să plece primul în cursă. Un prieten a plecat deja de o jumătate de oră.  Îmi zice dacă vreau să plec și eu.  L-am întrebat de la cât începe și cum stă treaba.

Mi-a zis că cursa începe de la 500 de euro și poate ajunge și la 2000 de euro.  Am acceptat și apoi mergem într-o parcare apropiată. Acolo era o mașină de 7 locuri plină cu sirieni, femei, copii, sincer erau mulţi faţă de câte locuri avea maşina.

Prima cursa am transportat 9 sirieni. Am primit 200 de euro bani de drum şi un gps pus pe mașină ca să ajung în Germania în oraşul de graniță Passau. Mi sa spus să nu mă opresc până în oraş şi să îi las oriunde numai să fie în oraşul Passau. Prima cursă s-a desfășurat bine, iar la întoarcere am primit cei 500 de euro promiși.

A doua zi am primit altă cursa. Atunci am văzut în parcare doi arabi care vorbeau italiană. Eu ştiind limba am înțeles tot atunci. Am înţeles că ei sunt şefi, ei îi racolau pe imigranți şi atunci am aflat că arabu primea 500 de euro de persoană.

Am plecat şi în a doua cursă. La întoarcere am primit din nou banii promiși, 500 de euro. Am cerut o cursă mai bună și atunci s-au aprins nişte discuţii ca să mă  de-a pe o maşină mai mare împreună cu un alt șofer şi ne dă 800 de euro să ducem 20 de sirieni într-o dubiţă.

Întorşi în Ungaria am negociat cu ei deoarece erau prea puțini bani.  Au spus că ne mai dă o cursă de 2000 de euro cu o maşină mare frigorifică. Nu am acceptat, mi-a fost frică că nu au aer şi ajung cu ei morţi în Germania. Am refuzat şi am luat altă cursă mai mică de 500 de euro.  Înaite să plec am văzut la tv la unguri că e belea cu sirienii şi deja se stricase treaba. Am plecat seara. În maşină aveam 2 fetiţe de 4 ani şi un bebeluş de 3 luni, îmi era milă de ei. Am oprit într-o benzinărie să le iau apă şi lapte la bebeluş, apoi  am continuat drumul ajungând aproape de Germania.

Poliția germană controla mașină cu mașină, dar printr-o minune mașina mea nu a fost controlată. Sirienii se bucuarau, unul a vrut să îmi pupe mâna. La întoarcerea în Ungaria arabul s-a oferit să mă plătească aproape dublu. În acea zi eram singurul şofer întors din Germania, restul au fost prinși. Țin să menționez că majoritatea șoferilor erau români, doar câțiva erau bulgari.”, a povestit șoferul român implicat în traficul internațional de persoane.

Majoritatea șoferilor implicați în traficul de persoane sunt prinși de poliția maghiară, austriacă și germană. Zeci de români au fost arestați în ultimele două săptămâni pentru trafic internațional de persoane.

Pentru un transport cu o mașină frigorifică un șofer primea 2000 de euro în timp ce capii rețelei puteau încasa peste 35.000 de euro. Un astfel de transport s-a dovedit fatidic pentru 71 de sirieni care au acceptat să urce într-o mașină frigorifică.

Mașina frigorifică cu 71 de sirieni găsiți sufocați pe marginea unei autostrăzi din Austria a cutremurat Europa. Pentru traficanții de ființe umane nu contează numărul persoanelor care nu mai ajung la destinație ci banii pe care îi încasează. Conform celor spuse de șoferul român traficanții au primit peste 35.000 de euro pentru cei 71 de sirieni care și-au pierdut viața în mașina frigorifică. 

Reclame