O nouă țeapă face victime printre bucureșteni. Un bărbat te sună și îți promite că îți vinde benzină mai ieftină direct de la benzinărie, dar în realitate ești ținta unei înșelăciuni. B365.ro îți prezintă modul de operare al escrocilor și cum să faci să te ferești de ei. t_54950000

Dacă ai primit un telefon de la un bărbat care-ți spune că este angajat al unei benzinării și poate să-ți vândă benzină ieftină, la 3 sau 4 lei/litru, trebuie să știi că, dacă-i urmezi instrucțiunile, vei fi escrocat.

Modul de operare al țeparilor

Escrocul te va suna și se va preface că te-a confundat cu altcineva, folosind replici de genul: „Bună ziua, vă sun din partea lui nea’ Fane”. Înainte să ai timp să-i răspunzi, îți propune marea afacere: benzină cu 3-4 lei, direct de la benzinărie. Dacă te arați încântat, îți va spune la ce benzinărie să vii și la ce oră. Escrocul îți promite că-ți va da benzină direct de la pompă, „nu din butoaie, să nu crezi că-i combinată cu apă” și-ți spune că „are el șuste cu casierița”.

Bucureștenii care ne-au semnalat că au fost ținta acestei escrocherii au fost chemați de bărbat la benzinăria Petrom, din Șoseaua Virtuții.

Până aici, afacerea pare promițătoare pentru șoferii care vor să cumpere benzină mai ieftină. Însă, în timp ce te îndrepți spre benzinărie, falsul angajat te sună și te roagă să-i cumperi două cartele reîncărcabile și să-i dai codul repede, pentru că are nevoie fiica lui de el, iar ea se grăbește. Bărbatul îți spune că banii ți-i va scădea din suma pe care trebuie să i-o dai pe benzină. Bineînțeles, după ce i-ai dat codul, nu mai poți da de escroc.

Unul dintre cititorii B365.ro ne-a povestit că atunci când a ajuns la benzinărie și a întrebat de respectivul bărbat (care și-a dat numele Valentin), i s-a spus că este a zecea persoana care a venit, în acea săptămână, să-l caute pe Valentin, dar, din păcate pentru ei, bărbatul nu există.

Numerele de telefon folosite până acum de escroc:

0736757720

0767511365

Tipul escrocului

Majoritatea infracţiunilor făcute prin intermediul telefonului sunt efectuate de persoane aflate în stare de arest, care au acces ilegal la telefoane mobile, explică comisarul-șef Marius Negrescu, de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei.

Conform comisarului-șef, aceasta nu este singura țeapă prin care victimei i se promite vânzare de benzină la preț redus. Escrocii mai au un mod de operare: se întâlnesc cu victima la benzinărie, îi cer banii, după care, invocând diverse pretexte ( trebuie să noteze numărul mașinii, trebuie să se ducă să ia benzina etc.), se fac nevăzuți.

Cum ne putem feri de escroci

„Cetăţenii trebuie să ia în considerare că nimeni nu-ţi oferă ceva gratis. Românii au spiritul acesta balcanic în care încearcă să obţină totul mai ieftin. Dacă stăm să ne gândim, a cumpara dintr-un magazin, legal, e mult mai sigur decât de pe piaţa neagră, scapi de riscuri”, sfătuieşte comisarul-șef Marius Negrescu.

Reclame