Directorul tehnic al Registrului Auto Român, Cristian Bucur, a declarat că se poate face o analogie între păcăleala cu emisiile poluante diin-plin-scandal-volkswagen-pune-la-dispozitie-un-site-pentru-informarea-clientilor-19052n scandalul Volkswagen și datele false privind consumul de combustibil.

Consumul declarat în cartea tehnică a autovehiculelor se măsoară tot în laborator și tot în condiții care nu corespund cu realitatea din exp
loatare, a declarat, la Adevărul Live, directorul tehnic al Registrului Auto Român (RAR), Cristian Bucur.

„Sunt reale și parțial justificate discuțiile pe marginea diferențelor dintre consumul declarat și cel din realitate, se poate face o analogie cu ceea ce vorbim acum despre emisiile poluante. Consumul declarat se determină în anumite condiții specifice de încercare, care nu pot fi reproduse decât foarte greu în exploatarea normală a mașinii. Și aici sunt niște trucuri de laborator, de exemplu se folosesc anvelope care au o frecare mai mică cu calea de rulare și uleiuri cu proprietăți deosebite – toate ajută la un consum declarat care să mulțumească inițial cumpărătorul”