In intervalul mentionat, ploile se vor intensifica si se vor extinde in jumatatea sudica a tarii. In Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantitati de apa de 20…25 l/mp si izolat, indeosebi in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, peste 40…50 l/mp.

La munte, la peste 1800 12074603_10153295930892266_2375267425129813799_nm, in cursul noptii de sambata spre duminica (10/11 octombrie), precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vantul se va intensifica in sud-vestul si sudul teritoriului, cu viteze la rafala de 50…55 km/h, iar in sudul Bantului si pe creste, va depasi temporar 70 km/h.

De asemenea, a fost emis un COD GALBEN pentru intervalul 11 octombrie (ora 10) – 12 octombrie (ora 18). In aceasta perioada vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l//mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte.

Vor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60…70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte. Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice.

Prognoza meteo

Sambata, 10 octombrie, vremea va fi predominant inchisa, iar valorile termice se vor mentine mai scazute decat cele normale climatologic pentru aceasta perioada din an. Incepand din a doua parte a zilei, ploile se vor intensifica si se vor extinde in jumatatea sudica a tarii. In Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantitati de apa de 20…25 l/mp si izolat, indeosebi in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, peste 40…50 l/mp.

In restul teritoriului, ploile, in general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii mai restranse, indeosebi spre sfarsitul intervalului. La munte, la peste 1800 m, in cursul noptii, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Vantul se va intensifica in special in sud-vestul si sudul teritoriului, cu viteze la rafala de 50…55 km/h, iar in sudul Bantului si pe creste, va depasi temporar 70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 grade in nordul Moldovei si 18 grade, izolat, in regiunile intracarpatice, iar cele minime, se vor situa, in general, intre 3 si 13 grade. Presiunea va fi in scadere, mai ales in jumatatea de sud-vest a teritoriului.

In Bucuresti, sambata, vremea va fi inchisa si rece pentru aceasta perioada. Mai ales spre seara si noaptea temporar va ploua, iar vantul se va intensifica, urmand sa depaseasca la rafala 40…45 km/h.

Cantitatile de apa vor putea fi insemnate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 12 grade, iar cea minima va fi de 7…8 grade. Presiunea atmosferica va fi in usoara scadere.

Duminica, 11 octombrie, procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice. Cerul va fi noros si vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l/mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte. Vor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada.

Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei. In Dobrogea, trecator sunt conditii pentru descarcari electrice.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60…70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 grade in nordul Moldovei si 18 grade in sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse intre 0 si 12 grade, cu valori usor mai scazute in nord-estul teritoriului. Presiunea atmosferica va continua sa scada.

In Bucuresti, duminica, procesul de racire se va accentua, astfel maxima termica se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar minima va fi de 4…5 grade. Innorarile vor persista, va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

Vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze la rafala de peste 55…60 km/h. Presiunea va scadea accentuata.

Luni, 12 octombrie, vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice vor continua sa scada in toate regiunile, astfel incat se vor situa cu mult sub normele climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii pe arii relativ extinse, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 20…25 l/mp. Vor fi ploi, insa in zona Carpatilor Orientali va ninge, iar pe crestele montane din restul tarii, precum si in jumatatea de nord a Moldovei si in estul si sud-estul Transilvaniei vor fi lapovite si ninsori.

Vantul va avea intensificari, cu rafale ce vor depasi temporar 60…70 km/h in sud-est si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in Moldova si in estul Transilvaniei si 14 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra intre -1 si 7 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali.

In Bucuresti, luni, vremea va fi in general inchisa si cu mult mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada, astfel incat temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de 3…4 grade.

Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vantul va continua sa prezinte intensificari, in special in prima parte a intervalului.

Marti, 13 octombrie, vremea va fi in continuare cu mult mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade, iar cele minime, in general, intre -4 si 4 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in cursul zilei. Aria precipitatiilor se va restrange treptat, acestea semnalandu-se doar pe spatii restranse, indeosebi in regiunile estice, nord-vestice si in zonele montane.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in partea de sud-est a teritoriului. Spre sfarsitul intervalului, local se va semnala bruma, in special in jumatatea de nord-est a tarii, iar pe arii restranse vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, marti, vremea va fi in continuare cu mult mai rece decat in mod caracteristic acestei perioade, astfel incat temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de 0…2 grade. Cerul va mai avea innorari, in special in prima parte a intervalului, insa conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat.

Reclame