Atenţie, se ”trage” din Logan! Ca să nu fie văzuţi de şoferii vitezomani, poliţiştii ies la ”vânătoare” în maşini neinscripţionate, de diferite culori. Au pistoale cu laser pe post de radare pe care le poţi detecta doar cu aparatură inteligentă.

Cocoţaţi pe paserele, din spatele maşinilor sau aşteptând pe scăunel, ascunşi între separatoarele de benzi de pe autostradă, agenţii de la Rutieră te pândesc. Nici prin cap nu-ţi trece că ei ar sta acolo cu radarul-pistol îndreptat spre tine. Noi i-am găsit în acţiune pe DN1, la Săftica. “Trăgeau” cu pistolul di4-act-1ntr-un Logan albastru neinscripţionat. Iar dacă ai depăşit viteza şi te-ai aflat în raza lor de acţiune, amenda este mare. Porneşte de la 210 lei şi poate ajunge până la 630 de lei, plus că rişti să rămâi pieton pentru trei luni.

Ca să scapi cu permisul şi banii în buzunar, trebuie să ştii că detectorul te salvează. Pistolul cu laser este setat, în general, să fotografieze maşina şi să înregistreze viteza de la 250-300 de metri distanţă. Specialiştii spun că aparatura inteligentă te anunţă cu 200 de metri înainte de raza de impact.

“Noile radare sunt «văzute» de toate detectoarele de radar (Cobra, Beltronics sau Whistler) pentru că acestea folosesc în continuare aceeaşi bandă K (24.125GHz). Sunt total detectabile atunci când sunt folosite în modul «automat». Atunci când sunt folosite în modul «stand-by», sunt detectabile dacă autovehiculul nu este cap de coloană”, explică cei de la falcon.ro, un site specializat în astfel de aparatură.

Şi nu trebuie să vă faceţi probleme că încălcaţi legea dacă le folosiţi. Poliţiştii spun că detectoarele sunt legale -în schimb aparatele care bruiază, nu. Radarul cu laser e folosit de agenţii din 80 de state. La noi există zece astfel de sisteme, opt dintre ele ajunse de două săptămâni pe mâna poliţiştilor.

Reclame