Şoferii de TIR şi transportatorii nu pot unii fără alţii. Între patronii şi angajaţii din domeniu există, însă, un conflict mocnit din care reies nemulţumiri, atât ale angajatorilor, cât şi ale şoferilor. O declaraţie a unui reprezentant al transportatorilor, care i-a comparat pe şoferi cu nişte bibelouri, a declanşat o reacţie dură din partea şoferilor, care îi acuză pe patroni că îi exploatează pe bani puţini.

Dacă jegurile de patroni ar plăti salariu aşa cum se cuvine ar avea şoferi din belşug, dar la angajare îţi spun o sumă şi după ce ai început observi că te-ai fript sau, alt scenariu, îţi dau o aşa zisă plată la km dar te ţin în parcare că nu au curse permanent şi observi că tu le faci treaba şi tu ca şofer eşti o slugă modernă. Pe timpurile astea cu un euro devalorizat salariul mediu trbuie să fie la 115 euro pe zi fără alte condiţii puse de patron cînd eşti plecat la drum, stai sau conduci”, a scris Lucian Branischi pe reţeaua de socializare Facebok.

„Cum sa găseşti şoferi în România, când la contract le stabileşti o dată şi o sumă de luat bani, iar tu ca firmă nu o respecţi? Cum să ai şoferi când sunt trimişi la drum cu maşini ce nu corespund tehnic? Cum să ai şoferi când nu îi laşi să respecte programul de condus?”, a scris un alt şofer.  „Am trăit experienţe neplăcute cu firmele româneşti care se plâng ca nu găsesc şoferi. Personal, am toate gradele şi atestatele aferente şi refuz să muncesc pentru societăţile româneşti de transport”, a scris şi Valentin Badea, pe Facebook.

Şoferii de TIR susţin că, deşi se vorbeşte de salarii pe piaţă de salarii de 1.800 – 2.000 de euro pentru un şofer de TIR în România, astfel de salarii nu există. „Toţi plătesc salariul minim şi oferă diurne neimpozabile, că nah. În România e posibil orice”, a scris un alt comentator pe reţeaua de socializare Facebook. „Păi suma asta nu o dă nimeni în România. De obicei momeşte fraierul cu ideea de a câştiga atât … apoi taie din bani, chipurile că nu te încadrezi in consumul de motorină , cauciucuri , etc. Mai bine mergem în Anglia, Franţa,Germania , etc”, a scris şi Mihai Daniel Galeata.

La secţiunea de comentarii a ziarului, Radu Ovidiu Eduard a scris că problemele de pe piaţa transportatorilor le crează patronii, nu şoferii. „Mergeţi prin parcări şi vorbiţi cu ei să vedeţi situaţia din România . În Romania, desi este ilegal, se plăteşte la km, iar firmele au metodele lor prin care să acopere acceste ilegalităţi. 90 % din firmele din România impun un consum şoferilor, care în cazul depăşirii  sunt opriţi bani din salariul şoferului ( nici măcar fabricantul nu garantează un consum anume ). Nu poate şti un patron sau dispecer  condiţiile de drum, trafic sau meteo”, a scris bărbatul care se recomandă şofer profesionist. TIR-istul a mai arătat că plata la km atrage după sine încurajarea în comiterea de ilegalităţi cum ar fi: manipularea aparatului tahograf , foile de concediu sau telecomenzi.

„Începătorii ajung pe mana unor firme care îi plătesc cu 15 euro pe zi, cica pentru a face experinţă. Majoritatea camioanelor din Romania nu sunt asigurate full casco ( prea scump) şi atunci orice e avarie este suportata de şofer”,11831763_1158168310866171_9053312893686876499_n

Reclame