Premieră naţională la Constanţa! Cei care optează să facă şcoala de şoferi la DIA Auto, pentru categoriile C şi E, beneficiază de gratuitate totală şi de un loc de muncă asigurat în afara ţării, dacă aleg să semneze un contract extrem de avantajos din punct de vedere financiar. 11866362_894248710649518_6418842818523770256_n

Mai precis, SC Henrik Hansen SRL este o societate din Satu-Mare, care angajează şoferi de TIR în Danemarca, pe care-i formează din banii proprii, cu condiţia de angajare imediată după obţinerea permisului de conducere pentru categoriile C şi E.

Chiar şi conducătorii fără experienţă au ocazia de a deveni şoferi profesionişti, cu câteva condiţii însă. Această societate a încheiat contract doar cu o singură şcoală de şoferi din Constanţa, DIA Auto, iar la înscriere se va semna contractul prin care cursanţii vor afla că toate cheltuielile sunt plătite, cu condiţia ca la final să se angajeze pe postul de şofer în Danemarca pentru minim un an. De asemenea, condiţiile prevăd vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani şi ca solicitanţii să aibă permis conducere de categorie B.

„Sunt şi condiţii pe care cei care doresc să semneze acest contract trebuie să le îndeplinească. Adică, trebuie să lucreze minim un an de zile pentru această firmă, să fie din punct de vedere fizic apţi de muncă. Transportul este asigurat, salariul este fix şi se plăteşte diurna. Perioada de lucru prevede muncă timp de trei luni, după care o lună este de odihnă. În primele două luni se va acorda un salariu de 1.400 de euro, a treia lună 1.600 de euro, iar a patra, a cincea şi a şasea lună salariul va fi de 1.700 de euro. După ce trec şase luni, salariul va rămâne 1.800 de euro până când se va termina contractul de un an, existând posibilitatea de prelungire”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Niculae Dicu, directorul Şcolii de şoferi DIA Auto.

SC Henrik Hansen SRL este o societate din Satu-Mare, care are 280 de camioane noi disponibile, pentru transport cu prelate şi cu containere. Chiar şi cei care sunt înscrişi deja la şcoala de şoferi pentru categoriile C şi E pot beneficia de acest proiect, demarat în premieră la nivel naţional. Şcoala de şoferi va înapoia banii pe care cursanţii i-au achitat deja, dacă optează pentru semnarea contractului şi urmează cursurile şcolii DIA Auto din Constanţa.

„Sunt primul din ţară la care a venit această firmă, pentru că ştie că reprezint o societate mare şi am şi dispoziţie de camioane. Alte şcoli abia dacă au un autocar, aici sunt trei deocamdată. Firma este din Danemarca şi oferă drept de angajare imediat după terminarea cursurilor şi obţinerea atestatelor. Ei plătesc cursurile şcolii de şoferi, atestatele profesionale de transport marfă şi ADR, iar în acest fel cursantul nu va achita niciun ban. Pe baza unui contract individual între părţi, înainte de a începe cursurile, cursantul este imediat angajat pe o durată de minim un an”, a mai precizat Niculae Dicu.

Reclame