Dupa ce Volvo a lansat camionul de 700 de CP, conationalii de la Scania contraataca cu un camion de 730 CP si 3500 Nm: R-series 730.

Scania a reusit sa ii detroneze pe cei de la Volvo din pozitia constructorului celui mai puternic camion de serie din lume dupa ce a anuntat ieri lansarea oficiala a versiunii turbodiesel V8 de 730 CP a gamei R-series. Noul camion are capacitatea de a dezvolta nu mai putin de 3500 Nm, motorul montat sub capota celui mai puternic camion al lumii ridicandu-se la cerintele Euro 6.
Nu este prima data cand unitatea V8 este prezenta in gama Scania, insa aceasta este cea mai puternica versiune existenta pana astazi in linia de camioane prezentata de constructorul suedez. De altfel, camioanele Scania aduna peste jumatate din numarul de camioane de peste 600 CP vandute in lume. „Camioanele V8 Scania si-au construit o nisa proprie pe piata camioanelor lumii. Majoritatea clientilor camioanelor V8 de la Scania isi cumpara aceste modele din motive rationale. Acestia au nevoie ed performantele, de potentialul si de disponibilitatea de a-si face treaba cat mai eficient posibil”, declara Henrik Henriksson, senior vicepresedinte al Scania.

Pana la lansarea noului Scania R-series 730, cel mai puternic camion din lume era Volvo FH16 700

, motorul turbodiesel de 16 litri al suedezilor reusind insa sa se ridice insa la doar 700 CP si 3150 Nm.

Reclame