Începand cu 1 ianuarie 2017, au apărut mai multe modificări ale taxelor de drum la nivel de Europa.
Conform informațiilor primite de la TSG euroShell, vă informăm că începând cu 1 ianuarie 2017, au avut loc mai multe modificări asupra taxelor de drum în mai multe state europene. Astfel, trebuie să știți că majoritatea statelor au majorat taxele de drum, tunel și poduri cu o singură excepție, Slovacia, care le-a redus.
Slovenia a majorat taxa de drum începând cu 1 ianuarie 2017
Până la finalul anului 2016 vehiculele cu clasa de emisie E5, EEV şi E6 au fost incluse în aceiaşi categorie de taxare. Începând cu 1 ianuarie 2017 există o nouă grilă de tarife şi respectiv categorii noi privind clasa de emisie declarată.
Astfel, vehiculele cu clasa de emisie E5 vor fi taxate diferit faţă de cele cu clasa de emisie EEV şi E6. Suplimentar, vehiculele cu clasa de emisie Euro 3 vor fi incluse în categoria NON Euro începând cu aceiaşi data. Dacă în flota voastră de vehicule înregistrate la sistemul de taxare din Slovenia aveţi şi vehicule EEV şi/sau E6, este necesar să modificăm datele declarate!

 trebuie să stai liniștit, deoarece compania vă pune la dispoziție toate documentele necesare.

Dacă tranzitaţi Slovenia şi nu aveţi sisteme de plată DARS sau nu aţi declarat norma de poluare a vehiculelor companiei dumneavoastră, vă rugăm să ne contactaţi cât mai curând posibil!
Vă reamintim faptul că declararea clasei de emisie este extrem de importantă pentru că reduce costurile tranzitării Sloveniei, la plata taxei de drum.
Odată cu noile tarife intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2017, costul unei traversări din Ungaria spre Italia va fi majorat cu 50% pentru vehiculele înregistrate cu clasa de emisie E5 şi cu app. 28% pentru vehiculele înregistrate cu clasa de emisie EEV şi E6!
Mai jos calculul comparativ pentru această rută.
Pentru ruta de tranzit Ungaria – Italia (Dragotinci- Sezana), la categoria de vehicule R4 tarifele practicate în 2016 şi cele ce vor intra în vigoare în 2017, pentru vehicule cu clasa declarată sau nedeclarată sunt:

Urmărește  FacebookInstagramTwitterYouTube

Elveţia a majorat taxa de drum începând cu 1 ianuarie 2017
Consiliul Federal Elveţian a stabilit şi publicat noile tarife pentru plata taxelor de drum ce sunt aplicate de la 1 ianuarie 2017.
De asemenea, începând cu 2017 nu va mai fi aplicată reducerea implementată în 2012 pentru vehiculele cu clasa de poluare Euro 6. Reducerea a fost aplicată temporar pentru a încuraja achiziţia de vehicule noi.
Vehiculele cu normă de poluare Euro 3 erau încadrate separat la nivelul mediu de taxare, însa din 2017 va fi încadrată la cea mai mare categorie de taxare, în categoria medie intrând acum vehiculele cu norme de poluare Euro 4 şi Euro 5.
Majorările importante fac referire la vehiculele cu normă de poluare Euro 4-5, respectiv Euro 6, unde cresc tarifele/km cu 11%, respectiv 18%.
Pe secțiunile speciale de taxare (A9 Gleinalm- Bosrucktunnel, A10 Tauern, A11 Karawankentunnel, S16 Arlberg tunel rutier, autostrada A13 Brenner) se aplică în continuare rate crescute.
Pentru A12 pe ruta Lower Inn Valley (frontiera de stat de la Kufstein la Innsbruck intersecție/Amras), de asemenea, a crescut tariful (+ 25% la baza de tarifare pe kilometru).
Taxa de tunel Frejus si Mont Blanc a fost majorata de la 1 ianuarie 2017De la 1 ianuarie 2017, pentru traversările de tunel Frejus/MontBlanc tarifele practicate au fost majorate cu 0.06%.
Taxa de drum din Italia a fost majorata de la 1 ianuarie 2017
Începând cu 1 ianuarie 2017 tarifele practicate la plata taxelor de dum din Italia au crescut în medie cu 1.5%.
Ratele de taxare ce sunt aplicate de la 1 ianuarie 2017 și majorările raportate la tarifele din 2016 sunt:

Slovacia a redus taxa de drum de la 1 ianuarie 2017
De la 1 ianuarie 2017 au scăzut tarifele pentru taxele de drum din Slovacia, pentru vehiculele cu norma de poluare EURO 0- EURO IV, cu aproximativ 0.1%. Pentru Euro V, VI și EEV nu sunt modificări!.
Plata pentru traversarea acestor poduri poate fi efectuată prin intermediul aparatelor BROBIZZ, aparate ce pot fi comandate fară costuri suplimentare. Suplimentar, prin plata taxelor de drum din Norvegia și a unor poduri din Suedia, Danemarca și Norvegia, puteți beneficia de reduceri de până la 56%.
Taxa de drum din Letonia a fost majorată de la 1 ianuarie 2017
Tariful pe Letonia a crescut cu 2 euro, ceea ce reprezintă o majorare a tarifului cu 18% (de la 11 euro la 13 euro/zi), pentru vehiculele cu tonaj de peste 12.000 kg, norma de poluare minim EURO III și peste patru axe
Reclame