31 martie este ziua in care Consiliul Federal al Germaniei a confirmat o dată pentru totdeauna: este interzis pentru conducătorii auto profesioniști să-și petreacă repausul săptămânal în cabina vehiculului.
Germania este al patrulea stat membru UE – după Belgia, Franța și Țările de Jos – ce se aliniaza la regulamentul de interzicere a repausului saptamanal in cabina camionului: soferul poate petrece in cabina doar repausul zilnic sau pe cel saptamanal redus. Marea Britanie are în vedere măsuri similare.
ETF (European Transport Workers’ Federation) saluta această decizie și subliniază faptul că întreprinderile de transport rutier – și nu șoferii – trebuie să fie sancționați pentru faptul că nu organizeaza corespunzator odihnă săptămânală a conducătorilor auto, în conformitate cu normele.
Comisia Europeană ar trebui să clarifice acum legea și precizează că șoferii trebuie să-și petreacă odihna săptămânala în condiții de cazare decente: motel sau camera de hotel cu facilități sanitare proprii și acces la mese calde.
Reclame