Un şofer român a ţinut 43 de migranţi în semiremorca, 20 de ore, apoi i-a dat jos răniţi, la 0 grade, în mijlocul pădurii, în Germania. Şoferul i-a transportat din România şi i-a lăsat în frig, patronul lui fiind capul întregii acţiuni.

Paleţii, spun procurorii german, nu erau aranjaţi, la fiecare frânare aceştia lovind-i pe migranţi. După o călătorie de 20 de ore, pe 5 martie 2018, şoferul a deschis uşile semiremorcii şi i-a coborât pe cei 45 de oameni într-o pădure, în apropiere de Shmidham. Afară erau 0 grade, mulţi dintre migranţi suferiseră răni, loviţi de paleţii de lemn.

Oamenii au mers apoi prin pădure şi temperatura a scăzut până la -8 grade. Norocul lor a fost că i-au văzut mai mulţi localnici, care au alertat poliţia. Au fost găsiţi cu ajutorul câinilor poliţişti.

În octombrie, şoferul român a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în primă instanţă. El a oferit procurorilor toate detaliile traficului cu migranţi şi joi a început procesul celui care l-a angajat. Este vorba despre un cetăţean turc rezident în Germania, 46 de ani, patron al unei firme de transport. 

Acesta riscă o pedeapsă mult mai mare decât a şoferului, fiind acuzat inclusiv de tratament degradant la adresa unor fiinţe umane.

Reclame